Υπό την αιγίδα της ΕΟΚ το Stoiximan AegeanBall Festival!

Το Stoiximan AegeanBall Festival προστίθεται στο επίσημο καλεντάρι του Πανελλήνιου Δικτύου Διοργανώσεων 3x3 EOK στην κατηγορία των Διοργανώσεων υπό την Αιγίδα ΕΟΚ (ΕΟΚ Approved).

To Stoiximan AegeanBall Festival θα επιστρέψει στη Σύρο από τις 6 έως τις 10 Ιουλίου ανανεωμένο, εκσυγχρονισμένο και πιο φαντασμαγορικό από ποτέ. Το Stoiximan AegeanBall Festival διαθέτει 18 κατηγορίες, που απευθύνονται σε κάθε ηλικία, φύλλο και αγωνιστικό επίπεδο και εφαρμόζει όλους τους επίσημους κανονισμούς της FIBA για το 3×3. Το υψηλό οργανωτικό επίπεδο, οι αγωνιστικές προδιαγραφές, καθώς και οι κοινωνικές, πολιτιστικές και τουριστικές του προεκτάσεις ήταν οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έθεσε υπό την αιγίδα της τη φετινή διοργάνωση, συμπεριλαμβάνοντάς τη στη νέα εποχή για το 3×3 στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΟΚ:

Αγαπητοί Κύριοι,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας και των επαφών μας αναφορικά με τη διεξαγωγή του Stoiximan AegeanBall Festival 2022 που θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Σύρου τις 06-10 Ιουλίου 2022, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θέτει τη φετινή διοργάνωση υπό την Αιγίδα της, εντάσσοντας την στο Πανελλήνιο Δίκτυο Διοργανώσεων 3×3 EOK, στην κατηγορία ΕΟΚ Approved, και κατ’ επέκταση στο επίσημο καλεντάρι της.

H ΕΟΚ, ακολουθώντας τις τάσεις που επικρατούν σήμερα στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα και στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η FIBA, φέρνει το νέο Ολυμπιακό άθλημα του 3×3 σε πρώτο πλάνο και επενδύει στην ανάπτυξη και προβολή του, ενεργοποιώντας παράλληλα την ανάγκη του κόσμου για νέες ευκαιρίες άθλησης και ψυχαγωγίας. Στο πλαίσιο αυτό έχει δημιουργήσει ένα ευρύ δίκτυο διοργανώσεων 3×3 σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, στοχεύοντας στη διάδοση του αθλήματος, στη διεξαγωγή διοργανώσεων που πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές της FIBA παρουσιάζοντας ένα θέαμα που συνδυάζει την παρουσίαση του αθλήματός με έντονα ψυχαγωγικά στοιχεία, και στην προσέλκυση νέων παιδιών στο άθλημα που θα αποτελέσουν τη βάση για το μέλλον.

Υπό το πρίσμα αυτό, η διοργάνωση, ανάπτυξη και στήριξη διοργανώσεων 3×3 αποτελεί σημαντικό πεδίο δράσης για τις τοπικές κοινωνίες και τους τοπικούς φορείς αθλητισμού και τουρισμού, προσφέροντας εξαιρετικές δυνατότητας εξωστρέφειας, επενδύοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη και εξέλιξη του αθλητικού και εναλλακτικού τουριστικού προϊόντος.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω η Ομοσπονδία μας δεν θα μπορούσε παρά να συνδράμει στις προσπάθειές σας και να εντάξει το Stoiximan AegeanBall Festival 2022 στο Πανελλήνιο Δίκτυο Διοργανώσεων 3×3 EOK – Διοργανώσεις υπό την Αιγίδα ΕΟΚ.

Ελπίζουμε ότι αυτή η συνεργασία θα σταθεί αφορμή για νέες συνέργειες και ακόμα μεγαλύτερες συμπράξεις στο μέλλον, και ευχόμαστε κάθε δυνατή επιτυχία στη φετινή διοργάνωση, όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο.

Με εκτίμηση

Μοιράσου αυτό το νέο

Περισσότερα νέα