Εξαιρετικό θέαμα σε μια άρτια διοργάνωση για το μπάσκετ από την Progame: LG AegeanBall Festival

Το κορυφαίο αθλητικό μπασκετικό event του καλοκαιριού LG AegeanBall Festival πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το διάστημα 28 Ιουνίου – 2 Ιουλίου στη Σύρο, φιλοξενώντας ορισμένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε μια πρωτοβουλία για την οποία συνεργάστηκαν από κοινού η Progame, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και φυσικά ο εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας ο Συριανός Γιώργος Πρίντεζης, η συνεισφορά του οποίου ήταν καταλυτική για το άρτιο αποτέλεσμα της διοργάνωσης.

117 ομάδες και 468 αθλητές συμμετείχαν στο μεγαλύτερο ανοιχτό τουρνουά 3×3, απολαμβάνοντας αξέχαστες στιγμές αθλητισμού σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Κορυφαίοι εν ενεργεία αθλητές του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου μπάσκετ ενίσχυσαν τη διοργάνωση με τη συμμετοχή τους και εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που βρέθηκαν στην πλατεία Μιαούλη για να τους απολαύσουν. Συμμετείχαν οι Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Κάιλ Χαινς , Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου, Γιάννης Μπουρούσης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Δημήτρης Αγραβάνης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ίαν Βουγιούκας, Απόλλωνας Τσόχλας, Γιάννης Αθηναίου και βεβαίως ο οικοδεσπότης όλων Γιώργος Πρίντεζης. Ιδίαιτερη μνεία θα γίνει στον τεράστιο Δημήτρη Διαμαντίδη σε μια από τις ελάχιστες παρουσίες του στα «παρκέ» μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση , καθώς επίσης και στην αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ γυναικών Εβίνα Μάλτση που διέπρεψε στο πολύ πρόσφατο Eurobasket 2017, οι οποίοι προσέφεραν πολύ όμορφες μπασκετικές στιγμές στο κοινό. Τέλος ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η παρουσία του «Σοφού» του Ευρωπαϊκού μπασκετ Dusan Ivkovic ο οποίος έδωσε άλλη αίγλη στο event με την παρουσία του. Περισσότεροι από 4.000 κόσμου παρακολούθησαν συνολικά τους αγώνες του LG AegeanBall Festival, την τηλεοπτική κάλυψη του οποίου ανέλαβε η ΕΡΤ για να μεταφέρει ζωντανά τις καλύτερες στιγμές του στις χώρες του Ισραήλ, του Καναδά, της Σερβίας, της Γερμανίας, της Αυστραλίας και της Αμερικής, ταξιδεύοντας εξαιρετικό θέαμα σε τρεις ηπείρους.

Το LG AegeanBall Festival έχει καταστεί μια από τις μεγαλύτερες και αρτιότερες αθλητικές διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύοντάς την σε ένα πολιτιστικό και αθλητικό θεσμό- σημείο αναφοράς της Σύρου όσο και ευρύτερα των Κυκλάδων, επιδιώκοντας στο μέλλον να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα.

Η επιτυχημένη διοργάνωση ήταν αποτέλεσμα πολλών συντελεστών, ανθρώπων που συνέβαλλαν καθοριστικά και ουσιαστικά στο σχεδιασμό και υλοποίηση συνεργειών. Από τη μεριά των διοργανωτών του LG AegeanBall Festival, ο Πρόεδρος της Progame κ. Φάνης Ξηνταβελώνης και ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Γιάννης Λάσκαρης, μιλώντας για την επιτυχία της διοργάνωσης, τόνισαν «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. Παρατηρήσαμε ότι όλοι ανέμεναν ανυπόμονα την εκκίνηση του 2ου LG AegeanBall Festival. Επισκέπτες αλλά και κάτοικοι της Σύρου απήλαυσαν εντυπωσιακές στιγμές του μπάσκετ μπροστά σε ορισμένους από τους κορυφαίους και αγαπημένους αθλητές. Και νομίζουμε αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Η χαρά του παιχνιδιού και οι αξίες που αναπτύσσονται μέσα σε αυτό. Είδαμε τη συνεργασία και το σεβασμό να μοιράζεται από παίκτη σε παίκτη αλλά και στην ίδια την κερκίδα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς πρώτον απ’ όλους τον συνεργάτη και φίλο Γιώργο Πρίντεζη που μας εμπιστεύτηκε την διοργάνωση ενός τόσο όμορφου και μεγάλουevent, και βέβαια τους VIP αθλητές, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους- παίκτες πρωταθλητές διεθνούς βεληνεκούς με διακρίσεις σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, χαρίζοντάς μας εντυπωσιακά δευτερόλεπτα, στιγμές ενθουσιασμού και αγωνίας. Επίσης να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Σύρου κ. Γιώργο Μαραγκό και τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού κο. Γουλιέλμο Πρίντεζη καθώς και όλο το έμψυχο δυναμικό του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης που βοήθησαν τα μέγιστα στην ομαλή διεξαγωγή του event,την Κ.Ε.Δ. για τον ορισμό των διαιτητών Α1 κατηγορίας που διαιτήτευσαν τους τελικούς αγώνες, την Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων και προσωπικά τον Πρόεδρο της κ. Λώρη Σαλάχα, τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων, τον Σύνδεσμο Κριτών Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων , όλη την εταιρία TCS και τον εκπρόσωπό της κ. Μάικ Φουντεδάκη που για ακόμα έναν χρόνο ήταν η ψυχή της διοργάνωσης, το γραφείο τύπου μας και ειδικά τον κ. Νίκο Βαρλά που συντόνισε άψογα όλη την διαδικασία με τους VIP αθλητές και τους δημοσιογράφους, καθώς και τους εθελοντές μας που κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τέλος συγχαρητήρια αξίζουν φυσικά και σε όλους τους ερασιτέχνες αθλητές που συμμετείχαν με πάθος στους αγώνες 3Χ3 και φυσικά στον κόσμο που έδωσε δυναμικά το παρόν όλες αυτές τις ημέρες.»

Πολύ σημαντική υπήρξε η ευγενική υποστήριξη όλων των χορηγών που βρέθηκαν στο πλευρό της διοργάνωσης και συγκεκριμένα: η LG Hellas Χρυσός Χορηγός Ονομασίας της διοργάνωσης, η ΟΠΑΠ Α.Ε Μεγάλος Χορηγός, η Cosmote, η Eurohoops, η BlueStarFerries και το ταξιδιωτικό γραφείο GAVIOTISTRAVEL, η Adidas, η ΙΚΕΑ, η Welder, το ΖΑΓΟΡΙ, η ΔΕΗ, τα οπτικά Κοής, η Human Tecar, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, η HopeGenesis, το club-restaurant ONO, η 24 Media, ο Σπορ FM, το Sportcyclades 24, η εφημερίδα Φως και η εφημερίδα Κοινή Γνώμη. Επίσημος Χορηγός Μετάδοσης των αγώνων ήταν η ΕΡΤ.
Ιδιαίτερη τιμή για την διοργάνωση οι αιγίδες από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με παρουσία στο event του υφυπουργού Αθλητισμού Κου. Γιώργου Βασιλειάδη, από το Υπουργείο Τουρισμού με παρουσία της Γ.Γ. Τουρισμού Κας Ευριδίκης Κουρνέτα, από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης καθώς και από την FIBA.

Είμαστε έτοιμοι με γνώση για το επόμενο!

Μοιράσου αυτό το νέο

Περισσότερα νέα