Ποιοι είμαστε.

1 +
YEARS
OF SUMMER FUN

Το Stoiximan AegeanBall Festival είναι το κορυφαίο 3x3 Event της Ελλάδας, το οποίο πραγματοποιείται στη Σύρο από το 2016!

Το Stoiximan AegeanBall Festival γεννήθηκε ως ιδέα από τον διεθνή μπασκετμπολίστα Γιώργο Πρίντεζη. Για πολλά χρόνια, ο Έλληνας αθλητής οραματιζόταν ένα μπασκετικό γεγονός, το οποίο να προσφέρει κοινωνικά στην πατρίδα του, τη Σύρο, αλλά και να την προβάλλει τουριστικά. Το όραμα έγινε πραγματικότητα το καλοκαίρι του 2016, δημιουργώντας ένα μοναδικό Streetball Event. Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, η Progame, η ΑΘΛΟΡΑΜΑ και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, ώστε να γίνει ένας διεθνής αθλητικός θεσμός. Μέσα σε μόλις τρία καλοκαίρια, η Σύρος μπήκε στο κάδρο του μπασκετικού πλανήτη, καθώς από την Πλατεία Μιαούλη παρέλασαν σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού.

Το όνομα του Stoiximan AegeanBall Festival περικλείει όλα όσα πρεσβεύει και οραματίζεται. Το Αιγαίο αντιπροσωπεύει τα μαγευτικά τοπία της Ελλάδας. Η μπάλα αναδεικνύει το μπάσκετ ως πυρήνα της διοργάνωσης, συμβολίζοντας τη χαρά του παιχνιδιού και τη δύναμη του αθλητισμού να ενώνει. Το φεστιβάλ παραπέμπει σε μια γιορτή που ξεπερνά τα όρια του ίδιου του μπάσκετ. Το λογότυπό του περιγράφει ανάγλυφα αυτά που αποτελούν την ψυχή του: Το «πεταχτάρι» – η χαρακτηριστική κίνηση του Γιώργου Πρίντεζη, το γαλάζιο της Ελλάδας και τη Stoiximan, τον νέο πολύτιμο συμπαραστάτη του.

Το Stoximan AegeanBall Festival είναι πολλά περισσότερα από ένα Τουρνουά 3×3· είναι ένα κοινωνικό γεγονός. Το μπάσκετ είναι μόνο ένα μέρος του «ταξιδιού». Αποστολή του Stoiximan AegeanBall Festival είναι να μεταδώσει την αξία του ευ αγωνίζεσθαι, να φέρει τους ανθρώπους κοντά στον υγιή αθλητισμό, να καταστήσει τη Σύρο πόλο έλξης κάθε καλοκαίρι και, παράλληλα, να προωθήσει το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς. Σκοπός του Stoiximan AegeanBall Festival είναι ο αθλητισμός να αποτελεί το έναυσμα μιας κοινωνικής, πολιτισμικής και τουριστικής γιορτής για τους αθλητές, τα παιδιά, τους γονείς, τη Σύρο· για ολόκληρη την Ελλάδα.

Το Stoiximan AegeanBall Festival επιστρέφει το καλοκαίρι του 2023 για να δημιουργήσει ξανά ανεπανάληπτες εμπειρίες και να δώσει ένα αληθινό μάθημα ζωής, όπως μας έχει διδάξει και ο ίδιος του ο εμπνευστής: όταν πέφτεις, πρέπει να σηκώνεσαι!