ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το AegeanBall Festival είναι το κορυφαίο 3x3 Event της Ελλάδας, το οποίο πραγματοποιείται στη Σύρο από το 2016!

Το AegeanBall Festival γεννήθηκε ως ιδέα από τον διεθνή μπασκετμπολίστα Γιώργο Πρίντεζη. Για πολλά χρόνια, ο Έλληνας αθλητής οραματιζόταν ένα μπασκετικό γεγονός, το οποίο να προσφέρει κοινωνικά στην πατρίδα του, τη Σύρο, αλλά και να την προβάλει τουριστικά. Ο  Δήμος Σύρου - Ερμούπολης και η Progame στήριξαν τον Γιώργο Πρίντεζη και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα.
Το όνομα της διοργάνωσης περικλείει όλα όσα πρεσβεύει και παράλληλα οραματίζεται. Το Αιγαίο παραπέμπει στη μαγεία των ελληνικών θαλασσών και νησιών. Το επίσημο λογότυπό της περιγράφει ανάγλυφα όσα αποτελούν την ψυχή του AegeanBall Festival! Το όνειρο του Πρίντεζη. Το «πεταχτάρι» – η χαρακτηριστική κίνηση, σήμα κατατεθέν του. Το μπλε της Ελλάδας και της θάλασσας.
Το AegeanBall Festival είναι ένα κοινωνικό γεγονός. Στόχος του είναι να μεταδώσει την αξία του ευ αγωνίζεσθαι, να φέρει τους ανθρώπους κοντά στον υγιή αθλητισμό, να καταστήσει τη Σύρο πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους κάθε καλοκαίρι, να εξελιχθεί σε μια καλοκαιρινή γιορτή για μικρούς και μεγάλους, να αποτελέσει «όχημα προβολής» για τις ομορφιές της χώρας εντός και εκτός ελληνικών τειχών και παράλληλα να προωθήσει το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς. Το μπάσκετ, άλλωστε, είναι μόνο μέρος του «ταξιδιού», όχι ο τελικός προορισμός. Σκοπός είναι το Φεστιβάλ να αποτελεί την αφετηρία μιας κοινωνικής, πολιτισμικής και τουριστικής γιορτής «για τους αθλητές, τα παιδιά, τους γονείς, τη Σύρο, την Ελλάδα»!